Bia Hoi betekent; goedkoop bier! :-) of liever een vette pul waterig bier, met ijs, voor nog geen 25 euro-cent, en nog lekker ook!

Ik ben nog steeds in Hanoi, in mijn vertrouwde hotelletje. Vanochtend zijn we vroeg op pad gegaan voor een werkelijk verbluffend mooie tocht naar een grot en tempelcomplex ongeveer 70 kilometer buiten Hanoi. De rit ernaartoe was al een belevenis op zich. In een toeristen-bussie over het platteland van Vietnam. Met koeien en waterbuffels op de weg, grote rijstvelden en palmbomen waar je ook keek. Langzaamaan kwamen er meer bergen in zicht. Geen gewone bergen, maar oogverblindend mooie, conus-achtige puntbergen. Na de busrit stapten we in een klein roeibootje voor een tocht dwars door de gebergten heen. Fantastisch! Na de boottocht nog twee kilometer omhoog door de jungle klimmen naar de uiteindelijke grot. Echt prachtig. Dit is waarvoor ik naar Vietnam ben gekomen, en nu ik er echt ben is het allemaal nog tien keer mooier dan ik vooraf had bedacht. Mystiek en puur.

Ik ben ondertussen ook gewend aan de drukke stad, en heb ik met Phil (de Australiër) lekker Bia Hoi gedronken op de hoek van een straat. Je komt ogen en oren tekort.

Morgenavond vertrekken we per nachttrein naar het noord-westen van Vietnam, naar Sapa. Daar zullen we een tocht van een paar dagen maken, langs verschillende bergvolkeren en overnachten bij de mensen thuis. Het belooft fysiek aardig zwaar te worden, dus ik hoop dat ik het overleef ;-)

Nu lekker slapen, en morgen gezond weer op!