Zo, en dan is het nu 31 december. De laatste dag van dit jaar. De vorige keer schreef ik over m'n getwijfel over wat ik nu moest doen vanavond, maar het heeft zichzelf allemaal prima opgelost. 

Al halverwege Vietnam kwam ik een paar keer een Nederlands stel tegen, met twee kleine kinderen (drie-en-een-half en zestien maanden). Ik vond het bijzonder dapper dat ze op reis waren, met kinderen lijkt het met behoorlijk zwaar. Ze zijn op wereldreis voor een jaar, en ze hebben nog een hele reis voor de boeg. Toen ik in Phnom Penh aankwam waren ze daar weer, in hetzelfde hotel nog wel. Het zijn hele leuke en gezellige mensen en hun kinderen zijn al even leuk. Ik ben een paar keer met ze op stap geweest, en heb af en toe geprobeerd de kinderen een beetje te vermaken. Ik wist dat ze ook naar Sihanoukville zouden gaan, dus na flink zoeken op m'n scootertje heb ik ze gisteren gevonden. Het bleek dat ze een onwijs gaaf bungalow-parkje op de heuvel van een van de stranden hadden gevonden, met uitzicht over zee, en tussen de palmen in . Ik heb dus snel m'n rugzak uit m'n gasthuis gehaald en heb daar ook een bungalow betrokken. Hartstikke gezellig. Ok, er is geen luxe, de hut is vergelijkbaar met een kippenhok, en kost ook maar 5 dollar per nacht, maar verder is het een perfecte lokatie. De eigenaar is een fransman, dus de ontbijten zijn heerlijk! Ik heb zelfs een veranda waar ik lekker op kan zitten met en biertje en sigaret! Wat een luxe (dus toch!)

Heuvelopwaarts liggen twee straatjes met veel andere low-budget gasthuizen en restaurantjes en barretjes. En ook daar wordt vanavond natuurlijk feest gevierd. Koel! Ik laat dat feest in de rimboe voor wat het is, het is te ver weg (paar honderd kilometer), en veel te duur ook, en voor m'n gevoel ook een beetje onveilig. En net toen ik dat had besloten, kreeg ik een andere flyer in m'n handen gedrukt waarop een beach-party op werd aangekondigd! Perfect!! Dat is gewoon hier in de buurt, gratis, een waarschijnlijk hartstikke gaaf! Probleem opgelost!

Morgen ga ik dan weer terug naar Phnom Penh, en daarna weer terug naar Vietnam. Moet toch op tijd weer terugzijn om straks weer naar huis te vliegen. De eindstreep komt in zicht.