Vanmiddag teruggekomen van drie dagen Halong Bay. Het was echt weer geweldig! Halong Bay is aan de noord-oostkust van Vietnam. Het bestaat uit een baai met wel tweeduizend puntvormige eilandjes die uit de zee omhoog steken. De legende verteld dat er een draak is geweest die met het zwiepen van zijn staart die eilandjes heeft gevormd... en sommige vissers zeggen dat ze de draak zelfs met eigen ogen hebben waargenomen. Een soort monster van Loch Ness, maar dan anders.

De uitzichten die je er hebt zijn echt oogverblindend... We zijn op een boot gestapt die tussen de eilanden doorvoer om zo bij het grootste (en bewoonde) eiland aan te komen, daar wat mensen afgezet, en weer terug het water op. Gelukkig hadden Phil en ik een fles wodka gekocht alvorens op de boot te stappen, dus alles wat we nodig hadden waren blikjes cola (die op zich al best duur waren, en dit keer wel een vaste prijs hadden). Nadat we de fles leeg hadden was de nacht gevallen en lagen we voor anker tussen een paar eilandjes in. De buitentemperatuur was ongeveer 20 graden, dus alles wat we nodig hadden waren een paar matrassen en een paar dekentjes! Dus voor het eerst van mijn leven heb ik op een scheepsdek, onder een kraakheldere sterrenhemel geslapen! Wooeehoee! Wat een ervaring! Wakker worden in de buitenlucht, op een boot, nadat het langzaam licht werd buiten is iets wat ik nooit ga vergeten.

Op het programma stond onder andere een lange trektocht door de jungle van het grootste eiland. Ongeveer 10km en zes bergen op en weer af. Over rotsen, in de bossen met dichte vegetatie, met grotten en insecten... behoorlijk zwaar en heel erg warm! Maar ook echt te gek!

Aan het einde van de dag terug met de boot naar het begin van het eiland, maar niet om onderweg even voor anker te gaan om een duik te maken in het heerlijke warme water. Even alle zweet van je af zwemmen, en weer aan boord om later weer aan land te gaan, op naar het hotel om daar een nachtje te overnachten.

Vandaag weer teruggekomen, en het voelt goed om weer in Hanoi te zijn. Phil is ondertussen vertrokken naar een andere stad dus vanaf vandaag ga ik weer alleen verder.

Maar nu eerst even lekker in bad... met een biertje en een sigaret! Het is ten slotte wel vakantie! ;-)

Ik zie jullie zitten daar met de regen en de wind en de kou...

Adios amigos!