Vreemd maar waar, ik ben jarig! 27, en oud en lelijk en grijs... hihi. Voel me niet echt jarig, maar dat maakt me helemaal niets uit. 

Het is de laatste dag in Saigon, nog een paar uurtjes zelfs. Het is warm hier, loop weer even op slippers. Heb veel souvenirs gekocht en was bang dat het allemaal niet in m'n tas zou passen, maar dat valt reuze mee. Ik laat ook behoorlijk wat onnodige rommel hier achter. Ik ben gelukkig minder down vandaag, ik ben tenslotte jarig, en ik wil nu wel gewoon naar huis. Als ik dan toch moet; dan maar gelijk nu!

Een paar lijstjes

Hoogtepunten:
- Aankomen in Hanoi, Sapa trektocht, Halong Bay slapen op boot, Hue en alle mensen daar, treinreis naar Nha Trang, eten bij familie in Nha Trang, zwemmen in watervallen, Saigon in z'n geheel, rijden op motorscooters, Cambodja met Angkor Wat en Nieuwjaar op het strand... enz enz... eigenlijk alles.

Dieptepunten:
- Verwaande kuttoeristen die denken dat ze thuis zijn en voor een paar dollar het onderste uit de kan willen en de enorm hardwerkende mensen van de reisbureaus uitkafferen en vergeten dat ze in een ontwikkelingsland zijn waar het gemiddelde jaarinkomen zo'n 300 dollar is. Blijf voortaan lekker thuis als je het allemaal zo erg vindt! GDVRDMME!!

Meest gebruikte items:
- Oordopjes, slippers, camera (bijna 800 foto’s!), pen en papier.

Minst gebruikte items:
- Schoenen, trui, jas, medicijnen.

Meest geluisterde MD's:
- Coldplay - A rush of blood to the head
- Soundtrack In The Mood For Love
- Soundtrack Amélie

Aantal verschillende hotelbedden:
- 28

Meest gegeten:
- Rijst
- Noodles
- Beef, pork en kip (met rijst of noodles)

THE END!

PS: Terug in Nederland zal ik proberen m'n foto's zo snel mogelijk online te zetten.