Thuis zou ik er niet over durven praten maar hier moet ik toch even kwijt dat we in een Karaoke-bar liedjes hebben staan zingen. Samen met Rob, die voor een dagje over was in Hue en de twee vriendinnen Lu Thu en Huong. Deze tenten zijn dus enkel en alleen voor Karaoke bestemd. Je krijgt je eigen huiskamertje met een gigantische tv/stereo-meubel erin. Via een afstandsbediening kun je het nummer van je favoriete songs intoetsen, die je daarvoor in een dik boek hebt opgezocht. Vervolgens krijg je op het tv-scherm stillevens van het leven in Vietnam te zien met de gekozen muziek en echte karaoke-ondertitels. Twee microfoons zodat dat je een duet kunt zingen.

De eerste rochelende geluiden klinken als een vastgeroest motorblok, maar na een paar regels en het overwinnen van schaamrode kaken krijg je gewoon echt de smaak te pakken. Zo erg zelfs dat ik het jammer vond dat we alweer weg moesten... :-) Het is echt leuk!

Verder niet zo veel nieuws vandaag. M'n moeder vroeg me of ik het allemaal red met mijn geld hier. En dat gaat prima. Een lekkere maaltijd kost niet meer dan 2 dollar, een biertje meestal 30 of 50 dollarcent. Een overnachting heb ik nu voor 6 dollar en de was wordt gedaan voor ongeveer 2 dollar. Natuurlijk kun je ook veel meer geld uitgeven maar als je het een beetje slim speelt kun hier met weinig geld heel ver komen.

En bovendien; karaoke zingen kost maar €1,50