Vandaag is mijn laatste dag in Hue. Morgenochtend vertrek ik als het goed is met de trein een stuk meer naar het zuiden, naar Nha Trang (spreek: Naah Tsjang).

De afgelopen dagen was ik vooral hard aan het relaxen. Met de mooiste dame van Hue zijn we per motorscooter ver buiten Hue gegaan om natuurlijke bronwater baden te bezoeken. Een bijzondere plek, alhoewel we zelf geen duik hebben genomen. Er schijnt een geneeskrachtige werking van de baden uit te gaan. Het water wat uit de grond komt is altijd een constante 34 graden.

Natuurlijk was de rit ernaartoe - en terug in het donker - weer een rit met verkrampte billen en schietgebedjes. De wegen zijn soms zo slecht, diepe kuilen en iedereen komt je met verblindend groot licht tegemoet, ook vrachtwagens, en dat allemaal op onze weghelft... brrrr... Het is een wonder dat er relatief zo weinig ongelukken gebeuren hier. Gelukkig hebben we geen klapper gemaakt en zijn we heelhuids teruggekeerd naar Hue. Vol stof, muggen en verkrampte handen en zwarte ogen. Maar wat een gave ervaring weer.

Gisteren ben ik met Lu Thu gewoon in Hue gebleven, we hebben veel gekletst, ik probeer Vietnamees te leren, maar wat is dat moeilijk! Ik heb een opschrijfboekje waar ik alles in opschrijf wat me handig lijkt. Hoe dan ook was het heel gezellig en ik moet zeggen dat het me niet koud laat (als je begrijpt wat ik bedoel).

Daarom neem ik met gemengde gevoelens afscheid van dit leuke stadje om verder te reizen naar het zuiden. Maar... zoals het er nu naar uitziet zal ik waarschijnlijk een paar dagen voor Oud en Nieuw weer terugkeren. Goed om even een paar weken ergens anders na te denken en nieuwe dingen te gaan zien en beleven.

Dus... wordt weer vervolgd!