Zo dan! Ik ben net aangekomen in Hue, halverwege Vietnam. Afgelopen twee dagen heb ik in Ninh Binh doorgebracht. Een stoffig plaatsje waar de snelweg dwars doorheen gaat. Alhoewel; snelweg? Nog even over het verkeer hier... Beeld je even in dat je in Nederland een bijna frontale botsing krijgt, da's schrikken ja! Maar dat hoort hier bij het dagelijks leven. De bestuurders van vrachtwagens, bussen, autos, paard en wagen, fiets, motorbikes maken er een sport van om over de tegemoetkomende strook in te halen en dan op het allerlaatste nippertje terug te stuiven naar de eigen weghelft. Nagels in het dashboard...

Dat gezegd hebbende vond ik het tijd om zelf maar eens een motorbike te huren. En hop, daar ging ik... zo de snelweg op... Tussen alle hectiek in was het billen samenknijpen en veel schietgebedjes. Zo ben ik naar een riviertje gereden waar ik met een bootje naar drie grotten werd geroeid. Heel mooi allemaal, maar wat een minder aspect van het touren in Vietnam is, is dat iedereen je continu lastigvalt om te proberen spullen aan je te slijten. Ook na tien keer NEE blijven ze aandringen... Soms is het moeilijk om je goed te houden, maar streng kijken helpt. Dus; na de boottocht terug op de motorscooter uiteraard de verkeerde afslag genomen... en zo door een paar enorm afgelegen boerendorpjes met bananenbomen en groten palmen en waterbuffels gereden. Alle kindertjes zwaaiden en iedereen legde z'n werk neer om me te bekijken. Met handen en voeten (en een onbetrouwbare kaart) ben ik terug gekomen bij m'n hotel.

Dat was dag 1. Dag 2 stond in het teken van een gave tocht door de jungle naar een wel zevenhonderd jaar (!) oude boom. Jezus, wat was die groot! 55 meter hoog en de voet van de boom had een omtrek van 20 meter. Daarna nog naar een opvangcentrum voor in Vietnam voorkomende apen geweest, wat ook heel mooi was. Gelukkig  zaten ze niet alleen in de kooien, maar hingen ze her en der ook hoog in de bomen rondom het opvangcentrum. Mooi! ’s Avonds werd ik op een diner getrakteerd door een heel aardige Belgisch stel. Het waren weer twee complete dagen!

Morgen staat een nieuwe motortocht op het programma, van ongeveer 60km. Ben benieuwd!

Hen gap lai!