Na vijf dagen hier in Saigon, ben ik eindelijk gewend... Het is een stad zoals ik nog niet eerder heb gezien. Het is groot (2000 vierkante kilometer) en druk (8 tot 10 miljoen mensen... dus niet de eerder genoemde 5 miljoen) en warm (boven de 30 graden) en luidruchtig (dag en nacht rijden en er ongeveer 4 miljoen motorscooters rond). De eerste paar dagen waren zwaar, de warmte slaat alle energie bij de minste inspanning uit je lijf, (inspanningen voornamelijk bestaande uit het roken van sigaretten of andere typische ik-ga-op-reis-en-doe-de-hele-dag-van-alles-dingen). Hoe dan ook, ik heb een goeie manier gevonden om wat energie te sparen, en dus trek ik me iedere middag terug op mijn balkonnetje en lees ik een boek, of doe iets anders relaxed. 

Zo ben ik nu weer helemaal opgeladen, en dat is maar goed ook want morgen ga ik voor drie dagen naar de Mekong Delta. Deze delta is een dus zeg maar... de delta van de Mekong rivier, en er schijnt veel moois te zien te zijn. Verder heb ik nog een andere belangrijke beslissing genomen over het verloop van mijn reis; omdat ik pas op 9 januari terugvlieg naar Nederland, heb ik nog voldoende tijd (en geld) om naar Cambodja te gaan. Het buurland dat tot voor kort nog werd geteisterd door de Rode Khmer, maar nu toegankelijk is voor toeristen en zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dus na mijn drie-daagse Delta trip ga ik direct met de boot de grens over richting de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Ik ben van plan om maar 7 dagen in Cambodja te blijven omdat ik voor Oud & Nieuw weer terug in Vietnam wil zijn. Het zal dus een beetje haasten worden daar, maar desalniettemin hopelijk weer een goede ervaring.

Ok, het is tijd voor mijn dagelijkse portie energie-herwinning, vanochtend ben ik immers in China Town geweest, wat ook weer on-ge-loof-lijk gaaf was, maar veel energie heeft gevraagd. Ik kan bijna geen woorden vinden om te beschrijven hoe het hier aan toegaat, die markt in China Town was de grootste opeenhoping van stoffige, plakkerige, ronduit vieze lappendeken van standjes met de vreemdste waar... daardoorheen krioelend duizenden Vietnamezen en Chinezen en ehh... 1 Nederlander... Het was te gek!