Ik ben weer terug in Hue. De afgelopen twee dagen heb ik doorgebracht iets zuidelijker in het klein plaatsje Hoi An. Er valt in Hoi An op zich niet zo heel veel te zien, behalve dat het een heel oud centrum heeft dat zelfs op de werelderfgoed lijst staat. Helaas stikt het van de toeristen zodat het allemaal een beetje openluchtmuseumachtig aandeed. Gelukkig heb ik me wel weer heel erg vermaakt (het begint zo langzamerhand gewoonte te worden).

Zo raakte ik ergens aan de praat met een Nederlandse reisleider die Vietnam-reizen begeleid. Hij was zelf een beetje aan het relaxen en had vanwege zijn werk natuurlijk de juiste adresjes. Zo aten we in het restaurant waar hij normaal met zijn groepen komt. De eigenaar was zo aardig om eerst gratis rum-cola in bierglazen in te tappen om me vervolgens na sluitingstijd achter op de motorscooter naar mijn hotel te brengen! In je t-shirtje beschonken door de donkere achterop de motor door Hoi An! Meer vakantiegevoel kun je niet hebben denk ik. Of misschien toch wel! Een dag op het strand met echte palmen en ligstoelen waar het eten gewoon naar je toe wordt gebracht. Warm zeewater met hoge golven! Wat een leventje. De knallende zon heeft me aardig aangebakken, dus als je het over vakantiegevoel hebt.

Hoi An staat trouwens ook bekend om zijn vele kledingmakers. De concurrentie is groot dus de prijzen heel laag. Dus... heb ik me een exact op maat gemaakt pak laten aanmeten. Van hoge kwaliteit materialen en zelf uitgekozen kleuren. Te gek! Voor maar 50 dollar! Ongelofelijk. De eigenaresse van de winkel maakte foto’s van me voor in de verzameling. Als er iemand binnenkort nog eens iets te vieren heeft, ik ben van de partij!

Zo langzamerhand begin ik aardig verliefd op dit land te worden. Het voelt allemaal zo lekker aan... Prachtige landschappen met overal palmen en gave bergen en rijstvelden zo ver je kunt zien. En lekker weer, nooit echt koud en weinig regeltjes waardoor alles lekker losloopt. Vriendelijke en gastvrije mensen die soms opdringerig zijn als ze willen verkopen, maar met een lach en een praatje kom hier heel ver.

O ja, het regent nu trouwens met bakken... wat zei ik nou net over dat mooie weer...