Inmiddels ben nu ik al weer een paar dagen in Hue. Een oude keizerlijke stad halverwege Vietnam. En ik vind het heel relaxed hier. De stad is niet zo groot en hectisch als hoofdstad Hanoi, en stukken gemoedelijker. Er zijn mooie dingen te zien en naast De Verboden Stad, prachtige tempels en graftombes staat Hue ook voor iets anders bekend; de mooie vrouwen! En het is nog waar ook. Ik heb daarom maar besloten om hier een paar dagen langer te blijven. M'n hotel is maar 6 dollar per nacht, dus dat doet geen pijn.

Dit is eigenlijk al m'n derde dag hier. Zo heb ik al een tocht op de scooter gemaakt, en die was spectaculair en heel bijzonder. Mooie alternatieve routes gereden en op plaatsen geweest waar de doorsnee bezoeker niet zo snel lijkt te komen. Door dorpjes, markten, over bergen en door bossen. Bij een schitterende tempel geweest waar vijftig Boedhistische monniken in gebed en gezang waren... En als een van de weinige bezoekers mocht ik vanaf de mooiste plekjes foto’s maken, natuurlijk wel met inachtneming van terughoudendheid. Daarna bij de graftomben geweest van Keizer Tu Duc. Deze tombes van hem, zijn vrouw en zijn neefje zijn een dorp op zich. Prachtige tempels en paden met waterpartijen. De mist die er hing maakte alles nog veel mooier en mystieker... Helaas waren m'n filmrollen op, dus ik wil graag nog een keer terug.

Gisteren van hieruit ook een bustour gemaakt naar de DMZ-zone. Een zone midden in het land waar de hevigste gevechten hebben plaatsgevonden tijdens de Vietnam-oorlog. Niet dat er veel te zien is, behalve dat er nog wat kale heuvels zijn waar nog steeds niets wil groeien (ontbladeringsmiddel Agent Orange en napalm), zijn de plekken vooral historisch gezien erg indrukwekkend. Onze gids - een aardige Vietnamese man die in het gebied woonde tijdens de oorlog - wist uiteraard veel te vertellen. Verhalen die je soms behoorlijk van slag konden brengen. Ook hebben we tunnelcomplex van het Noord-Vietnamese leger bezocht (Vietcong), waar een groep mensen drie jaar onafgebroken ondergronds hebben geleefd. Na tien minuten kreeg ik het al behoorlijk benauwd en dat zegt veel over de kracht van de Vietnamezen. Of over mijn conditie.

Vandaag doe ik het maar even rustig aan. Ontspannen hier in deze lieve stad. Maar vanmiddag om drie uur heb... ik... een... date! Joepie! Met de mooiste dame van Hue, gaan we op de scooter door de stad rijden en mooie plekken bezoeken... meer zeg ik niet! ;-P

Al met al is iedere dag weer anders en ontmoet ik iedere dag weer nieuwe mensen. Echt heel leuk! Dan weer in de bus, dan weer in een restaurant. Het is heerlijk afwisselend... en echt een groot verschil met Amsterdam.

Wordt vervolgd...