Tjonge het is zo leuk hier! Zoals ik al schreef had ik afgelopen dagen een persoonlijke rondleiding van een van de mooiste dames van Hue. En het was super! Mooie plaatsen bezocht en leuke dingen geleerd. Ik beschouw mezelf als een enorme geluksvogel dat ik dit allemaal mag meemaken. De herinneringen stapelen zich op en ik zal er lang op kunnen teren.

Na de rondrit door Hue ben ik met m'n persoonlijke gids Lu Thu, haar vriendin Huong (een dame waar ik een kadootje voor heb meegebracht van een vriend uit Amsterdam) en een paar van hun vrienden naar een leuke pianobar geweest. Daar speelden diezelfde vrienden piano en viool. Het is heel leuk om zo rond te hangen met de mensen van hier. Communiceren is soms best lastig, maar niet vervelend. Een van de vrienden uit de club is schilder. Hij is beroemd in Vietnam en verkoopt schilderen over de hele wereld. Een gave gozer die me uitnodigde om vandaag z'n atelier te komen bekijken. Zo gezegd, zo gedaan.

Dus weer achterop de motor, met z'n vieren naar z'n atelier. Zo gaaf om op deze manier de andere kant van Vietnam te zien. De schilder maakte z'n schilderijen in een klein huisje net buiten deze stad, en sommige zijn al verkocht voordat ze klaar zijn. Een moeilijke vraag voor mij om te stellen was of de communistische regering invloed heeft op de inhoud van z'n schilderijen. Het antwoord is dus JA. Maar zoals hij zelf zij; "ik kan met bepaalde symboliek die censuur omzeilen". De regering snapt zulke symboliek niet, en zo brengt hij subtiel toch een kritische boodschap over. Censuur maakt misschien ook creatief, denk ik. Op de terugweg zijn we bij een grappige eetplek gaan zitten. Ik voelde me ontzettend wit daar ;-) Maar het eten was echt lekker, ook al heb ik geen idee wat het was...

Morgen ga ik iets zuidelijker naar Hoi An. Daar zal ik een paar dagen blijven om daarna weer terug te gaan naar deze leuke plaats. Rob (de jongen voor wie ik een kadootje moest overbrengen naar Vietnam) komt zelf een paar dagen naar Hue, dus zodoende kan ik hem mooi even zien!

Slaap lekker!